MŰSZAKI VIZSGA IDŐPONT FOGLALÁS:
Kosár - Kiürít

155/70 R 13 Taurus 601 75 Q téli

Terhelés index (LI) : 75 - 387 kg

Sebesség index (SI) : Q - 160 km/h

Taurus 601 téli autógumi kiváló ár/értékarányú gumiabroncs kis és középkategóriás autók számára .

Részletes gumi ismertető

Taurus 401 téli autógumi kiváló ár/érték arányú gumiabroncs kis és középkategóriás autók számára A Taurus a Michelin európai gumigyáraiban készül a Kormoran jól bevált forgásirányos autógumi mintázataival

Gyártó bemutatása: Taurus

A TAURUS ismert Magyar márkanév volt a teherautógumi és mezőgazdasági abroncs  piacon 1996 -ig . Ekkor a MICHELIN a privatizáció keretében megvásárolta a TAURUS Gumiipari válalatot a TAURUS gumik gyártása abba maradt . A nyiregyházi gyárat korszerűsítette és ott kisebb szériában gyárt MICHELIN UHP gumiabroncsokat.

 2013-ban a Michelin életre keltette a híres Taurus Magyar márka nevét, és elkezdte gyártani a személy kisteherautó gumikat Taurus néven, különböző Európai gyáraiban , főként a dél-szerbiai Pirotban Pirotban készülnek, földrajzilag közel a nagy európai piacokhoz, de az EU-n és az EU-törvények hatályán kívül.

Michelin stratégiája érdekes: meglevő stratégiai autógumi márkái (MICHELIN , KLEBER , BF-GOODRICH )mellett, az olcso budgett autógumi kategóriában ugyanazt a terméket a különböző alpiacokon eltérő márkanévvel árulja. Ezek korábban felvásárolt kisebb cégek ( Sebring, Taurus, Kormoran, Tigar és Riken ) márkanevei, amik egy-egy térségben ismerősen csengenek – lásd a valamikori magyar gumiipari büszkeség nevének, a Taurusnak az újra bevezetését. A márkanév-alapú marketinghez végülis csak az oldalfalra a feliratot sütő gépeket kell átprogramozni. A Sebring, Taurus, Kormoran, Tigar és Riken néven gyártott abroncsok amúgy teljesen egyformák, és arra a feltevésre építenek, hogy mondjuk pl. egy magyar vásárló előbb fog megbízni egy Taurus márkanevű termékben .

 

Top